Je hebt een hele mooie website maar wie bezoekt jouw website nou eigenlijk en hoeveel verkeer levert dan nou maandelijks op? en je vraagt je af: Wie bezoekt mijn website? Een website laten maken kost niet niks en kan aardig oplopen afhankelijk van wat of je een template gebruikt of een nieuw design laat maken.
In deze blog leg ik je in het kort uit hoe je erachter kan komen wie je website bezoekt en waarom het belangrijk is om te weten wie je website bezoekt. Ook zal ik uitleggen welke twee manieren veel gebruikt worden om meer bezoekers te trekken naar jouw website. Tot slot beantwoord ik de vraag: wat kost een website laten maken?
Wie bezoekt mijn website?
Toen ik een flink aantal jaar geleden begon met het bouwen van websites gebruikte ik google analytics voor het eerst op een eigen gemaakte gaming website. Google analytics bestaat al ruim 15 jaar (voorheen Urchin) en dat is toch wel de meest populaire. Er zijn inmiddels heel veel verschillende tools op de markt zowel betaald als onbetaald om te kijken wat er allemaal gebeurt op jouw website.
Waarom is het belangrijk om te weten wie je bezoekers zijn?
Een simpel antwoord is: zodat je kan achterhalen wat ze op jouw website doen en dus kijken of het een potentiele klant is. Vroeger was een website een soort van online brochure maar de afgelopen jaren is dat helemaal veranderd. Je wilt namelijk bezoekers trekken die hun gegevens achterlaten op jouw website zodat je ze vrij snel erna kan contacteren.
Je website zou eigenlijk een soort van fulltime salesman moeten zijn. (Een salesman die zich nooit ziekt meldt en 24/7 werkt!) Met bijvoorbeeld bepaalde tools kan je zien welke pagina iemand bezoekt, hoelang iemand daarop geweest is en uit welk land die persoon komt. Ook kan je zien of het een organic search is (via bijv. google) of dat ze bezoeker van social media komt. En wat ook kan is natuurlijk direct jouw website URL in toetsen in de browser.
Welke 2 manieren worden er gebruikt om meer bezoekers te trekken?
Er zijn meerdere manieren om bezoekers te trekken natuurlijk maar de meest gebruikte manieren zijn toch wel SEO en SEA. Hieronder beschrijven we ze iets meer in detail.
SEO (Search engine Optimization)
Search Engine Optimization in het kort is simpelweg de zoek term die je ziet in bijv. Google of Bing. Als je veel en goed content maakt voor jouw website en de juiste keywoorden gebruikt dan kan je gevonden worden in op zo een zoekpagina. Het is belangrijk als je meer bezoekers wilt trekken dat je op de eerste pagina komt zodat mensen sneller op jouw website klikken in plaats van jouw competitie. Één van de vele factoren is dus dat je moet zorgen dat je content beter is.
Google wilt zien of jou website relevant is en als dat zo is zal die jouw hoger in de lijst zetten. Maar omdat er zoveel websites en blogs zijn op het internet is het lastig om een mooie plek te krijgen op de SERP (Search Engine Results Page) Er komen aardig wat factoren bij kijken die we in andere blogs uitleggen. (Zoals bijvoorbeeld linkbuilding). Eén van de factoren is On-page SEO. Website laten maken door ons? Dan houden wij daar rekening mee en helpen jou hoger te ranken. Hier kan je een gratis offerte of adviesgesprek aanvragen.
SEA (Search engine Advertising)
Kort gezegd is SEA eigenlijk het betalen van de zoekmachine (Google of Bing) zodat jouw website op de eerste pagina komt in het zoek resultaten lijstje. Je bent dan nog steeds bezig om boven je competitie te komen maar er is veel meer kans dat je in de top 4 komt. Het vervelende is alleen, je moet ervoor betalen. Afhankelijk van hoe vaak er gezocht wordt op zo een keyword, de kwaliteit van je advertising en hoeveel mensen erop klikken bepaald de kosten voor jouw advertisement.
Het kan zijn dat je 0,10 cent voor 1 click moet betalen. Maar het kan ook in de tientallen euro’s lopen per klik. (En dan kopen ze waarschijnlijk nog niet eens wat!) Dat komt omdat als je adverteert voor iets wat bijvoorbeeld wat duurder kost zoals een auto van 10.000 euro kan je het best veroorloven om 25 euro voor een click te betalen. Maar als je een boek verkoopt van 15 euro wil je niet 25 euro betalen voor alleen een click naar jouw website.
Daarom is het belangrijk dat je gegevens verzameld van de klant zodat je een opvolging kan doen en de kosten van advertisement laag houdt.
Wat kost een website laten maken?
een belangijkere vraag dan: Wie bezoekt mijn website is wat kost een website laten maken nou eigenlijk?
Het is eigenlijk hetzelfde als een auto, de ene is duurder dan de ander omdat er meer toeters en bellen op zitten. Dat is hetzelfde met een website. Het verschil is dat een website voor een lagere prijs wel al wat mooier uit kan zien dan een auto voor een lage prijs.
De kosten starten meestal rond de 500 euro en dat kan uitlopen tot wel 15.000 euro. (En soms nog wel meer zelfs!) Er zijn ook bedrijven die een maandelijkse prijs hanteren. Dat doen wij ook om de kosten laag te houden en omdat wij onderhoud en marketingservices leveren. Vaak bieden we een compleet pakket aan met marketing en onderhoud zodat je voordelig alles in 1 hebt.
Leave a Comment