Wat zijn marketingkosten?

Wat zijn marketingkosten?

Wat zijn nou eigenlijk marketingkosten?

Het gross van de mensen denkt bij marketing vaak aan verkoop en reclame maar dit is eigenlijk slechts een beperkt deel van hoe breed marketing is. Waar wij op focussen bij Pietarz Marketing is online marketing. Dat zijn dan bijvoorbeeld kosten voor advies, strategie of SEO-diensten.Wij leveren complete pakketten en onze marketingkosten zitten onder de gemiddelde prijs van de Nederlandse marketingbureaus.

Marketingbudget bepalen: wat is een klant je waard?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is; Wat is een klant waard voor jouw bedrijf? Hoeveel extra winst levert een klant je op en hoeveel marketingbudget mag dit kosten?

Een methode die vaak gebruikt wordt is de 10% regel. 10% van je bruto jaaromzet opzij zetten als marketingbudget is een goede start, je komt hiermee al een heel eind.

Jouw marketingkosten meten en verbeteren

Marketing benchmarking is essentieel om de prestaties van marketinginspanningen te meten en te verbeteren. Bedrijven moeten hun marketingresultaten vergelijken met die van hun concurrenten en best practices identificeren om effectievere strategieën te ontwikkelen. Het gebruik van marketingbenchmarks, zoals Gartner’s Marketing Benchmarks and Tools, helpt organisaties om hun inspanningen te optimaliseren en de ROI te verhogen

Percentage van de winst

Zodra je winst maakt reserveer je een deel daarvan om nieuwe marketingkosten in te zetten. Je geeft op die manier nooit meer uit dan er binnenkomt. Houd er rekening mee dat dit lastig is voor startende ondernemers, omdat je dan vaak nog weinig of helemaal geen winst maakt in het begin.

Geld lenen en inzetten voor marketing

Geld lenen voor je marketingbudget voelt misschien ietwat vreemd aan, maar dat is het niet. Marketing geldt als een investering voor de groei van jouw bedrijf. Het is natuurlijk wel belangrijk om duidelijk te hebben hoe je marketing activiteiten zullen bijdragen aan groei in de vorm van meer klanten en omzet. De extra kosten van de lening mogen ook weer niet ten koste gaan van je marketingrendement.

 

Neem NU contact met ons op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *