meer website bezoekers

Meer website bezoekers, Hoe krijg je die?

Leer hoe u uw website optimaliseert voor zoekmachines, hoe u een e-maillijst en nieuwsbrief creëert, en andere best practices die u zullen helpen meer website bezoekers te genereren.

Maak een e-mail lijst.

Het creëren van een e-maillijst is een geweldige manier om in contact te blijven met uw publiek en meer te verkopen.

  • Maak een e-mail nieuwsbrief. Of u nu een dienst als MailChimp of Constant Contact gebruikt, of uw eigen lijsten opzet met behulp van andere dienstenis belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers weten dat ze zich kunnen inschrijven om e-mails van u te ontvangen.
  • Zet een autoresponder reeks op. Een autoresponder reeks is een reeks e-mails die automatisch door het systeem wordt verzonden telkens wanneer iemand zich inschrijft voor de lijst; deze kan links bevatten naar webinars, gratis downloads van inhoud, of andere bronnen die mensen op weg helpen met wat ze zoeken wanneer ze uw site bezoeken (en tegelijkertijd vertrouwen helpen opbouwen).
  • Plaats op alle pagina’s een opt-in box op. Zorg ervoor dat iedereen die een pagina van uw website bezoekt een gemakkelijke manier heeft om zich in te schrijven zonder de huidige webpagina te hoeven verlaten (bijvoorbeeld door met één klik een pop-upvenster aan te bieden).

Maak een e-mail nieuwsbrief.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren om langdurige relaties met uw klanten op te bouwen. Zoals u weet, zullen niet al uw bezoekers onmiddellijk of zelfs helemaal niet converteren. Ze komen misschien maar één keer op uw site en komen nooit meer terug, maar als ze geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt, kunnen ze in de toekomst van u kopen wanneer ze dat nodig hebben. Door regelmatig e-mails te versturen met informatie over producten en diensten (en nog belangrijker waardevolle inhoud), is de kans groter dat ze zich herinneren wie u bent wanneer ze later toch iets van u nodig hebben.

Om een e-mail nieuwsbrief op te zetten:

  • Maak een lijst van abonnees/mensen die zich hebben aangemeld om e-mails van uw bedrijf of website te ontvangen – deze staan bekend als leads of contacten.
  • Schrijf goede onderwerpregels dat genoeg nieuwschierigheid opwerkt zodat ze deze willen openen en lezen wat erin staat.
  • Zorg ervoor dat alle afbeeldingen in de e-mail er goed uitzien op mobiele apparaten (erg belangrijk!)

Optimaliseer je inhoud voor zoekmachines.

  • Schrijf een blogbericht en gebruik trefwoorden in de titel, meta beschrijving en URL.
  • Gebruik de juiste alt-tekst voor afbeeldingen (dit is wat als tekst verschijnt wanneer iemand met de muis over een afbeelding gaat). Deze worden ook gevonden bij google images
  • Link intern naar andere pagina’s op uw site met behulp van beschrijvende ankertekst. Link niet alleen terug naar de homepage of een andere populaire pagina, maar link ook naar specifieke inhoud die direct antwoord geeft op vragen die gebruikers zouden kunnen hebben. Dit is een manier om het verkeer van Google verder te optimaliseren door het voor hen gemakkelijker te maken precies te vinden wat ze zoeken op uw site.

Bestudeer uw analytics.

Analytics vertellen u hoe uw website het doet en kunnen u helpen de ervaring van uw bezoekers te verbeteren. Als u bijvoorbeeld merkt dat mensen vanaf een bepaalde locatie uw website bezoeken, maar deze niet omzetten in klanten, kan het zijn dat deze mensen niet bekend zijn met uw merk of productcategorie en meer informatie nodig hebben over wat u aanbiedt.

Analytics geven u ook inzicht in de manier waarop mensen uw site gebruiken – welke pagina’s ze het vaakst bezoeken en welke acties ze ondernemen nadat ze die pagina’s hebben bekeken. U kunt deze informatie gebruiken om betere inhoud of functies op uw site te creëren die bezoekers aanmoedigen meer tijd op de site door te brengen en in klanten te converteren.

Conclusie

Vergeet niet dat het er niet alleen om gaat meer bezoekers naar uw website te krijgen; het gaat erom dat bezoekers een goede User Experience op jouw website krijgen. U kunt dit doen door uw site zoekmachinevriendelijker te maken en de inhoud ervan te verbeteren zodat mensen hem met anderen willen delen.

SEO Check

Wil je meer website bezoekers op jouw website of heb je geen idee hoeveel bezoekers je nou eigenlijk krijgt?

Vul je gegevens in en ontvang een Gratis rapport!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *